Välj biltvätten – stora biltvättarhelgen 27-28 april

Två tredjedelar av alla biltvättar sker på gatan. Välj biltvätten istället så skyddar du miljön från giftiga tungmetaller. Den 27- 28 april är det den stora biltvättarhelgen, ett initiativ av branschorganisationen Svenskt Vatten för att uppmärksamma ”fultvätt” och inspirera till miljövänlig biltvätt.

Det är ungefär 20 miljoner ”fultvättar” som förorenar vår närmiljö varje år. Tvättvattnet innehåller olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester som rinner rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Tvätta istället bilen på en biltvätt. Då bidrar du till en bättre miljö.

Fultvättarna är biltvättarna som sker hemma på gatan eller på parkeringen. Eftersom privatpersoner inte har någon reningsanläggning för tungmetaller, som biltvättar har, hamnar i värsta fall alla dessa farliga ämnen direkt i naturen istället.

Så passa på den här helgen att tvätta bilen på ett miljövänligt sätt. Det går lika bra med en automatisk biltvätt som med en gör det själv-hall. Använd alltid miljömärkta bilvårdsprodukter om du använder en gör det själv-hall.

– 26 april, 2019
Facebook
Twitter
LinkedIn