Hem > Skolsajt > Hej alla vattenhjältar!

Hej alla vattenhjältar!

På Gryaab renar vi ditt avloppsvatten så att det sedan kan släppas ut i havet.
På denna sida får du lära dig mer om hur avloppet och reningsverket fungerar och vad som händer när du spolar i toaletten. Här hittar du filmer, vattenexperiment och spelet Spoleborg där du kan hjälpa en familj leva avloppsvänligt.

Det är toppen att du vill veta mer om vad vi gör! Tack vare att du får bättre koll på toavett och etikett hjälper du automatiskt oss på Gryaab i arbetet för ett renare hav och en bättre miljö.

Har du frågor, ställ dem till mig så får du svar! Fråga på!

Vad får man spola ner i toaletten?

Hur renas avloppsvattnet?

Vad händer med kisset och bajset när du spolat?

Vad händer med vattnet som rinner ner i avloppet?

Vad kan jag göra för att hjälpa havet?

Välkommen till Spoleborg!

Har du koll på vad man får spola ner i toaletten och hur man lever avloppsvänligt? Då är du rätt vattenhjälte för att hjälpa en familj med noll koll på avloppsvett att bli schysstare mot havet.

 

Spela här!

Vanliga frågor

Du kanske har något du undrar över? Här följer några vanliga frågor vi brukar få. Se om du finner svaret du söker.

Cirka 140 liter per person varje dygn. 60 liter går till personlig hygien, till exempel när du duschar. 30 liter går till toalettspolningar och 30 liter till disk och klädtvättning. 20 liter går till dryck, matlagning och övrigt.

Hej pedagog!

Med vårt skolmaterial kan du visa dina elever vad som händer med avloppsvatten och hur ett reningsverk fungerar. I vår lärarhandledning kan du få mer information om materialet och hur du kan använda det i din undervisning. Kontakta oss på , så skickar vi klistermärken och informationsmaterial till din klass.

Elever i årskurs 4, 5 och 6 i våra ägarkommuner kan även komma på studiebesök hos oss.
Här kan du läsa mer och boka in ert studiebesök.

Hej pedagog!