Undersökning om allmänhetens kunskap om avloppsvett

Just nu genomför vi en undersökning där ett undersökningsföretag ringer och ställer frågor till medborgare i våra sju ägarkommuner. Frågorna handlar om Gryaab, vad vi arbetar med här och hur allmänheten kan hjälpa oss i arbetet för ett renare hav. Är du en av dem som blivit uppringd och är nyfiken på de rätta svaren? Här kommer de:

Eftersom Gryaab bara renar vattnet från näringsämnen och organiskt material ska bara det som gått genom kroppen och toapapper spolas ner i toan. Starka kemikalier som lacknafta och målarfärg ska lämnas till en miljöstation på en återvinningscentral.

För att minska mängden stopp orsakade av stelnat fett är det bra om du vid större mängder fett häller det i till exempel en mjölkförpackning och slänger i de vanliga soporna. Torka gärna ur stekpannan med hushållspapper innan du diskar den, och släng pappret i kompostpåsen.

Du ska helst tvätta bilen på en biltvätt, där renar de tvättvattnet.

I Göteborgsregionen har vi mjukt vatten och då behövs bara lite rengöringsmedel för att det ska bli rent. Använd gärna miljömärkta produkter eftersom de innehåller mindre farliga ämnen.

 

– 22 oktober, 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn