Nytt, fräscht och tillgängligt på webben

Välkommen till vår nya och tillgängliga webb! Under hösten 2020 har vi fräschat upp Gryaabs webbplats med ny startsida och nytt innehåll på flera av informationssidorna. Dessutom är webben nu tillgänglighetsanpassad enligt Tillgänglighetsdirektivet som trädde i kraft för offentliga webbplatser i september.

Tillgänglighetsdirektivet är en lag som innebär att offentliga webbplatser, intranät, dokument och appar ska uppfylla krav på tillgänglighet för personer som exempelvis använder skärmläsare eller har nedsatt hörsel. Dessutom ska myndigheter, företag eller organisationer som omfattas av lagen deklarera sin tillgänglighetsstatus, erbjuda möjlighet till återkoppling från användare, information om alternativa format och även hur eventuella klagomål hanteras.
-Det känns viktigt att alla som vill ska ha möjlighet att kunna ta del av innehållet på vår webbplats. Vi har tänkt på att vi  enkelt och tydligt vill informera om Gryaabs verksamhet och därför har vi bland annat lagt in nya illustrationer gjorda av Anders Lyon, berättar Ellinor Günther, kommunikationsansvarig.

Med illustrationerna visar vi grafiskt vad det blir för positiva effekter av att till exempel ta hand om dagvattnet i staden på ett hållbart sätt och varför det är viktigt att ha en oljeavskiljare installerad på en fordonstvätt.

Under nästa år kommer vi fortsätta att fräscha upp de äldre informationssidorna genom att bland annat jobba med fler fina illustrationer.

Ta dig gärna tid och klicka runt.

Bärbardator som visar Gryaabs webb på ett vitt skrivbord med fönster i bakgrunden.

 

– 25 november, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn