Hem > Om Gryaab > Jobba hos oss > Träffa våra medarbetare > Hallå där, Joana Nunes!

Hallå där, Joana Nunes!

Vad gör du på jobbet?

Jag jobbar som processingenjör. Det innebär att jag fördjupar mig i själva vattenreningsprocessen. Vi i processgruppen har ett bra samarbete och ansvarar för olika saker.  Jag ansvarar uppföljningen av delprocesserna aktivt slam och eftersedimentering och följer upp BOD-reningen. Jag gillar mitt jobb, extra roligt är det när jag får möjlighet att jobba i ett projekt. Då har man chansen att få vara med från början till slut. Som processingenjör gör jag mycket utredningar av olika slag. När jag jobbade med ett ombyggnadsprojekt fick jag möjlighet att se att mitt jobb bidrog till minskade energikostnader.

Hur reagerar folk när du berättar att du jobbar på ett reningsverk?

Många vet väldigt lite om reningsverk och det gör mig inspirerad! Jag tycker det är roligt och viktigt att berätta om vad som händer här på Gryaab. Vi är en viktig samhällsfunktion och jag vill att alla ska veta vad vi gör. En del kanske tycker att det låter äckligt, men de allra flesta är väldigt intresserade. Innan jag började här jobbade jag inom pappersindustrin. Jag bytte jobb för att få arbeta närmare driften och inom ett område som bidrar till en bättre miljö.

Vad är det bästa med att jobba på Gryaab?

Att det är utvecklande och lärorikt. Det som är utvecklande är att det krävs avancerat ingenjörstänk för att förstå hur vi ska kunna styra och driva den biologiska och kemiska vattenreningen på bästa sätt. Något annat som är bra med att jobba här, är den goda stämningen. Alla är trevliga och jag kan gå till vem som helst om jag behöver hjälp.

Vilka egenskaper hos dig gör dig till en bra processingenjör?

Jag är engagerad och resultatinriktad, och dessutom brinner jag för de frågor jag jobbar med. När man jobbar med komplicerade processer som vi gör här, är det viktigt att kunna samarbeta. Det tror jag att jag är bra på. Jag är social och fungerar bra i de flesta gruppkonstellationer.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?

Åh, jag skulle vilja flyga! Är det en superkraft? Men tänk att kunna sväva iväg och få möjlighet att se hela världen från ovan. Och vilket miljövänligt sätt att resa dessutom!

Träffa fler medarbetare