Hem > Om Gryaab > Jobba hos oss > Träffa våra medarbetare > Hallå där, Anna Nyberg!

Hallå där, Anna Nyberg!

Hej Anna! Du började din resa här på Gryaab som sommarjobbare 2020. Vad fick dig att söka till oss?
En klasskompis från Fastighetsakademin gjorde sin praktik här under våren 2020, och hon skvallrade om att Gryaab sökte sommarjobbare. Hon tyckte att det var ett kanonställe så jag sökte direkt. 

Vad fick du för första intryck av Gryaab och kollegerna (du får vara ärlig!)?
Första gången jag rullade in med bilen på området tyckte jag nog att det såg lite trist ut, haha! Men det är en otroligt go’ stämning på Gryaab och det välkomnande jag fick gjorde att jag fick ett väldigt bra första intryck. 

Nu har du en fast tjänst hos oss. Hur gick det till?
Något halvår efter att jag sommarjobbade på Gryaab dök det upp ett vikariat som förvaltningstekniker och då nappade jag direkt! När tjänsten sedan skulle bli till en tillsvidareanställning hade jag såklart en fördel när jag sökte den, att jag hade erfarenhet av tjänsten.

Hur trivs du nu när du blivit “varm i kläderna”?
Jag älskar min arbetsplats, inte en enda dag har jag haft ”jobbångest”, utan tycker alltid att det är kul att komma hit. Det är ett gott gäng som jobbar här och vi, eller i alla fall jag, har roligt varje dag. Mina arbetsuppgifter är också stimulerande och utmanande, vilket är en stor bonus. 

Vad gör en förvaltningstekniker på Gryaab?
Jag tillhör fastighetsgruppen och planerar och beställer underhållsarbete och reparationer på våra byggnader. Till fastighetsgruppen tillhör också alla installationer som värme, kyla och ventilation. Jag arbetar med underhållsplanen för att se vad som ska prioriteras kommande år. Jag tar också emot felanmälningar. Det kan var en vattenläcka eller skada som uppstått i en byggnad. Allt vi gör dokumenteras i någon form och ju större projektet är, desto mer dokument ska fyllas i och sparas. Eftersom vi också har flera olika verksamheter på Ryaverket behöver vi planera tillsammans så att våra jobb inte krockar med varandra. 

Vad är det roligaste med din nuvarande tjänst?
Att det är väldigt omväxlande, ingen dag är den andra lik. Eftersom Ryaverket är en väldigt speciell anläggning så får jag också lära mig saker här som jag har svårt att lära mig någon annanstans. Jag har dessutom förmånen att inte sitta på kontoret hela tiden utan rör mig en del ute på anläggningen.  

Har du något tips eller gott råd till de som söker sommarvikariaten i år?
För dig som utbildar dig inom fastighet; Tänk till om det är något särskilt inom det tekniska som du vill fördjupa dig i, här finns alla möjliga olika installationer inom värme ventilation och kyla. 

Träffa fler medarbetare