Hem > Om Gryaab > Jobba hos oss > Träffa våra medarbetare > Hallå där, Anette Johansson!

Hallå där, Anette Johansson!

Vad gör du på jobbet?

Jag är gruppchef för sju medarbetare i laboratoriet. Det jag ser som min viktigaste uppgift är att se till att mina medarbetare känner att de får utmaningar och att de får uppskattning för vad de gör på jobbet. Vi har mycket rutinarbete med provtagning och analyser och jag försöker se till att även rutinarbetet utvecklas. Det är viktigt för mig att alla blir sedda, får chans att utvecklas och känner att arbetet är givande. Att ha roligt på jobbet är viktigt.

Hur reagerar folk när du berättar att du jobbar på ett reningsverk?

Det är väldigt olika vilka reaktioner man får, en del tycker det verkar intressant och andra undrar hur jag kunnat jobba här i så många år.

Vad är det bästa med att jobba på Gryaab?

Det bästa och samtidigt det sämsta är att det alltid händer något. Att vi blir bättre på att rena vattnet och att vi bygger ut reningen gör att vårt arbete hela tiden utvecklas och förändras. Vi måste hela tiden hitta sätt för att bli mer effektiva eftersom vi, i takt med att verket växer, måste analysera mer prover och samtidigt hålla en lika hög kvalitet. Jag lär mig hela tiden nya saker och att vi samarbetar mycket med resten av organisationen är väldigt positivt.

Vilka egenskaper hos dig gör dig till en bra chef?

Att jag hela tiden strävar efter att alla individer i gruppen ska bli sedda och känna att de utvecklas. Jag försöker också vara rättvis, till exempel ser jag till att alla får möjlighet att vara delaktiga i de projekt som drivs på Gryaab. Jag försöker också vara tydlig med vad jag har för förväntningar och jag vill att medarbetarna ska vara tydliga med de förväntningar de har på varandra. Jag är mån om att alla ska må bra på jobbet.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?

Oj vad svårt. Jag kan mer säga vilka superkrafter jag inte skulle vilja ha. Inte teleportering, jag ser resan som en del av äventyret. Inte heller att läsa andras tankar eller att se in i framtiden. Hur skulle man då kunna leva i nuet? Om något skulle jag nog vilja kunna springa riktigt fort.

Träffa fler medarbetare