Hem > Hallå där, Line Norlin!

Hallå där, Line Norlin!

Vad gör du på jobbet?

Folk ser mig mest här vid receptionen, eftersom det är min arbetsplats. Där svarar jag i telefon, tar emot besök och tar hand om all post – både den elektroniska och snigelposten. Jag bokar också resor och konferenser, men det är egentligen bara en liten del av mitt jobb. Det mesta av mina arbetsuppgifter gör jag faktiskt i det dolda, som registrator. Att vara registrator innebär att jag ser till att alla våra viktiga dokument sparas på rätt sätt, att de är sökbara och enkla att hitta. Eftersom vi är en offentlig verksamhet är det lagkrav på att ha det så. Lågt räknat kanske 60 procent av mitt arbete handlar om registrering idag. Från och med nästa år kommer det att bli ännu mer eftersom det har kommit nya riktlinjer om arkiv- och diariehandlingar. Det blir en kul utmaning!

Vilka egenskaper gör dig till en bra registrator?

Framför allt är det nog att jag förstår administrativa system snabbt, jag ser lätt hur något kan förenklas och effektiviseras. Att jag lär mig fort kan också göra att jag tröttnar fort, men då är den
här yrkesrollen väldigt bra eftersom udda uppgifter med olika svårighetsgrad varvas med rutinarbete. Det är viktigt att gilla variation och att vara bra på att prioritera eftersom jag är ensam
i min roll. Jag är inte särskilt förtjust i detaljer, utan istället har jag mer en övergripande koll. Listor är till exempel något jag gillar – det är tillfredsställande att få stryka saker.

Vad är det bästa med att jobba på Gryaab?

Det måste vara den härliga blandningen av folk och den generella stämningen. Det är något särskilt med atmosfären här, vänlig men ändå med lite go’ attityd. Alla gör sitt jobb men det finns tid för skratt och skoj ändå, det behöver inte vara så himla allvarligt hela tiden! Dessutom är det inte som på många andra arbetsplatser där det kan ligga någon slags prestige i att samla plusflex. Här används flextimmarna istället som det är tänkt, och ingen behöver ha dåligt samvete för att man har ett liv utanför jobbet.

Om du skulle byta jobb, vad skulle du vilja arbeta med då?

Vad som helst? Det var en svår fråga eftersom jag verkligen gillar det jag gör, men då skulle jag vilja vara inspirationsföreläsare. Det är någonting jag själv gärna lyssnar på, särskilt när det handlar
om olika personlighetstyper och varför vi reagerar som vi gör. Dessutom är det är alltid roligt att inspirera andra!

Vad gör du helst när du är ledig?

Det är kanske en klassiker, men jag gillar att äta god mat i gott sällskap och kanske se en film. En favoriträtt är dansk fläskstek med potatis och mormorsås. Sen gillar jag ju verkligen att dansa som sagt – allt från bugg till breakdance.