Hem > Hallå där, Johan Hedelin!

Hallå där, Johan Hedelin!

Vad gör du på jobbet?

Jag hjälper er! Alltså, jag ser till att alla anställda har en fungerande arbetssituation och en bra upplevelse när det gäller våra datorer och system. Jag ansvarar för det planerade underhållet för alla 210 persondatorer på Gryaab, till exempel säkerhets- och programuppdateringar. Sen är det förstås mycket akut hjälp till alla användare också. Det kan vara skrivare som krånglar, program som saknas eller hjälp med att komma åt nätverk. Tillsammans med mina kollegor arbetar jag också med själva infrastrukturen. Vi ser till att datorer och servrar byts ut för att alltid ge användarna en bra arbetssituation. En hel del jobb läggs också på saker som de anställda kanske inte märker lika mycket, till exempel effektiv lagring och förbättrat nätverk. När verket byggs om, vilket det gör nästan hela tiden, finns vi också med. Vi planerar för bra mötesrum och arbetsstationer ur tekniksynpunkt.

Vilka egenskaper gör dig till en bra it-tekniker?

Att jag brinner för det jag arbetar med! Teknikintresset finns i grunden och att felsöka och lösa ett problem ger en positiv känsla, både för att jag löser ett problem men framför allt för att det gör
användaren nöjd. Jag är serviceinriktad och öppen. Det hade varit svårt att ha mitt jobb om jag inte varit social och positiv. Sen är det också kul att jag, i min roll, får möjlighet att arbeta med
alla i organisationen.

Vad är det bästa med att jobba på Gryaab?

Att jag slutat på Gryaab och sen sökt mig tillbaka säger ganska mycket tror jag. Här har jag stimulerande arbetsuppgifter. Det finns tid och möjlighet att jobba med utveckling och tankar kring
framtidens infrastruktur – det handlar inte bara att släcka akuta bränder. Det ger en bra variation. Jag tycker att personalen är trevlig och öppen. Eftersom alla anställda rent fysiskt är
placerade på Ryaverket är det lätt att ha kontakt med alla. Det ges också bra möjligheter att kombinera familjeliv och arbetsliv, ett stort plus när man har två små där hemma. Att vi har förmåner,
som träningstimma och ett eget gym, är också en bonus.

Om du skulle byta jobb, vad skulle du vilja arbeta med då?

Nu är det kanske all renovering som sätter sina spår men jag skulle nog vilja vara snickare. Att få jobba praktiskt och med kroppen tilltalar mig. Och tänk vilken nytta det skulle vara privat, renoveringen skulle gå snabbt och smidigt.

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag umgås helst med familjen. Sen har ju renoveringen blivit något som tar en del tid. Just nu är det dotterns rum som ska få sig en uppfräschning. Träningen har alltid varit ett stort intresse men
nu får det inte lika mycket plats som tidigare. En bra vecka får jag till tre korta pass men oftast landar det nog på två pass.